Sokan kértétek a receptet, úgyhogy meg is hoztam! Egyik kedvenc ebédem, ami villámgyorsan elkészíthető, laktató és persze tartalmaz mindent, amitől egy ebéd teljesnek tekinthető.
Hozzávalók 2 főre:
1 teáskanál napraforgó olaj
1 vöröshagyma (kb. 80 g)
300 g csiperke gomba
150 g cukkini (1 közepes méretű darab)
2 közepes méretű paradicsom (kb. 140 g), vagy egy nagy marék koktélparadicsom
250 g paszírozott paradicsom
300 g konzerv csicseriborsó
só, bors
bazsalikom, oregánó
fokhagyma
4 db tojás
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 160-180 fokra.
A hagymát enyhén dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a megmosott, felszeletelt csiperkegombát és az apró kockákra vágott cukkinit, majd időnként kevés vizet aláöntve, néha megkeverve pároljuk puhára.
Félidőben adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot is, majd időnként megkeverve pároljuk puhára a ragut. Fűszerezzük sóval, borssal, friss vagy szárított fokhagymával, majd keverjük hozzá a leszűrt, lecsöpögtetett csicseriborsót is.
Fakanállal készítsünk 4 mélyedést, és üssük bele a tojásokat, majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre kb.15 perc alatt.
Melegen tálaljuk!
Tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 416,9 kcal
Fehérje: 31,2 g
Zsír: 14,8 g
Szénhidrát: 36,9 g
Élelmi rost: 4 g
Tipp: használjuk ki nyáron a sok-sok friss zöldséget, és gazdagítsuk akár padlizsánnal is!