Instagramon már többen jeleztétek az igényt a receptem iránt, íme! Pofonegyszerű és nagyon finom! Szerintem magában is mennyei, de fokozhatjuk az élvezeteket tejszínhabbal és még egy adag friss gyümölccsel is.
Hozzávalók 4 kisebb pitéhez:
Tésztához:
50 g cirokliszt
50 g barna rizsliszt
50 g vaj
3 evőkanál víz
1 teáskanál 4:1 édesítő (kb. 5 g)
Töltelékhez:
500 g fagyasztott áfonya
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tápiókakeményítő (kb. 15 g)
1 teáskanál 4:1 édesítő (kb. 5 g)
Elkészítés:
A tésztához a száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze. Morzsoljuk bele a hideg vajat, adjunk hozzá 3 evőkanál vizet, majd gyúrjuk egynemű masszává. Tegyük a hűtőbe 20-30 percre (ez utóbbi csak akkor szükséges, ha a vaj túlpuhult).
Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokra.
Hűtőből kivéve enyhén lisztes munkalapon válasszuk 4 felé a tésztát, majd egyesével nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele a piteformákba. Enyhén szurkáljuk meg villával, majd tegyük be a sütőbe és 5-6 perc alatt süssük elő.
Ezalatt készítsük el a tölteléket. Ehhez a felengedett áfonyát egy lábosban kezdjük el főzni. Amikor már csak kevés lé van a gyümölcsök alatt, adjuk hozzá az édesítőt, a citromhéjat és a keményítőt, majd gyors mozdulatokkal keverjük simára. Az elősütött tésztát vegyük ki a sütőből, töltsük meg a ragacsos gyümölcstöltelékkel. Tegyük vissza a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor kevés szeletelt mandulával szórjuk.
Tápanyagtartalom 1 főre:
Energia: 247 kcal
Fehérje: 3,4 g Zsír: 11,9 g
Szénhidrát: 29,8 g
Élelmi rost: 3,3 g