top of page
Writer's picturedekeizora

Áfonyás minipite


Instagramon már többen jeleztétek az igényt a receptem iránt, íme! Pofonegyszerű és nagyon finom! Szerintem magában is mennyei, de fokozhatjuk az élvezeteket tejszínhabbal és még egy adag friss gyümölccsel is.

Hozzávalók 4 kisebb pitéhez:

Tésztához:

  • 50 g cirokliszt

  • 50 g barna rizsliszt

  • 50 g vaj

  • 3 evőkanál víz

  • 1 teáskanál 4:1 édesítő (kb. 5 g)

Töltelékhez:

  • 500 g fagyasztott áfonya

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1 evőkanál tápiókakeményítő (kb. 15 g)

  • 1 teáskanál 4:1 édesítő (kb. 5 g)

Elkészítés:

  • A tésztához a száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze. Morzsoljuk bele a hideg vajat, adjunk hozzá 3 evőkanál vizet, majd gyúrjuk egynemű masszává. Tegyük a hűtőbe 20-30 percre (ez utóbbi csak akkor szükséges, ha a vaj túlpuhult).

  • Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokra.

  • Hűtőből kivéve enyhén lisztes munkalapon válasszuk 4 felé a tésztát, majd egyesével nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele a piteformákba. Enyhén szurkáljuk meg villával, majd tegyük be a sütőbe és 5-6 perc alatt süssük elő.

  • Ezalatt készítsük el a tölteléket. Ehhez a felengedett áfonyát egy lábosban kezdjük el főzni. Amikor már csak kevés lé van a gyümölcsök alatt, adjuk hozzá az édesítőt, a citromhéjat és a keményítőt, majd gyors mozdulatokkal keverjük simára. Az elősütött tésztát vegyük ki a sütőből, töltsük meg a ragacsos gyümölcstöltelékkel. Tegyük vissza a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre.

  • Tálaláskor kevés szeletelt mandulával szórjuk.

Tápanyagtartalom 1 főre:

Energia: 247 kcal

Fehérje: 3,4 g Zsír: 11,9 g

Szénhidrát: 29,8 g

Élelmi rost: 3,3 g

818 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page