top of page
Writer's picturedekeizora

Szerintem egy reggeli...


...komplett, lassú felszívódású, laktató és nem utolsó sorban finom. Mindezt gluténmentesen, 5 percen belül szeretném az asztalomon tudni. Erre tökéletesek a kásák!

Tanácsadások során gyakran akad meg a szemem azokon a naplókon, amikben a reggeli kása tejben megfőzve, lekvárral ízesítve és friss gyümölccsel szórva került elfogyasztásra. Miért nem jó így? A gyümölcs és a tejtermék nagyon fontos összetevői étrendünknek, a kérdés inkább azon van mikor fogyasztjuk ezeket. Gyümölcsös zabkását tegyük kicsit későbbre, reggelire pedig válogassunk azokból az alapanyagokból, amik valóban hosszan tartó energiát adnak és még finom is lehet tőle a végeredmény. Mutatok egy ötletet:

Hozzávalók 1 főre:

50 g zabpehely (cöliákia esetén fontos a garantáltan gluténmentes zabpehely választása)

1 teáskanál 4:1 édesítő

80 g zsírszegény krémtúró

1 teáskanál holland kakaópor

vegyesen magvak: 1-1 teáskanál szeletelt mandula, chia mag

Elkészítés: A zabpelyhet tegyük egy müzlistálba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Keverjük hozzá az édesítőt (elhagyható), majd tegyük a mikróba fél percre, hogy feszívja a vizet. Keverjük hozzá a kakaóport. (Ha túl sűrű, adjunk hozzá kevés vizet még és tegyük ismét a mikróba. (Így gyorsabban megszívja magát.)

Adjuk hozzá a túrót, majd keverjük simára. Tetejét szórjuk meg ízlés szerint olajos magvakkal.

Tápanyagtartalom 1 főre:

Energia: 297,8 kcal

Fehérje: 19,8 g Zsír: 8,3 g

Szénhidrát: 34 g

Élelmi rost: 6,6 g

1,627 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page